Enerji İnsanları

John Bedini Serbest Enerjisi

7 Dakika Okuma

Enerjimiz Etkinlik

John Bedini Kimdir?

John Bedini, serbest enerji alanındaki en önemli birkaç bilim adamından biridir. ABD Güney Kaliforniya'da geçen çocukluk dönemi sonrası ABD Ordusuna katıldı. Askerlik döneminde elektronik konusundaki ileri yetenekleri onu ön plana çıkarttı ve bu konuda ileri seviyede eğitim aldı. Görev sonrası Los Angeles’e döndü ve stereofonik ekipmandaki bazı büyük şirketler için çalıştı. Zekâsı ve çalışkanlığıyla şirket sahiplerinden daha gelişmiş ekipmanlar tasarladı ancak anlaşamayınca işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Kısa süre sonra kardeşi Gary Bedini ile Bedini Electronics'i kurdu. 1970'ler, 1980'ler ve 1990'larda icat ettikleri Bedini Ses Amplifikatörleri BASE (Bedini Audio-Spacial Environment) holografik 3B ses işleme teknolojisi, bu alandaki en önemli icat olma özelliğini devam ettiriyor.

Fakat John Bedini’nin hayalleri ses teknolojisinin ötesine geçer. 1970'lerde aldığı bazı eğitimler sonunda torna, dikey freze, kesme, fren ve çeşitli kaynak tekniklerinde uzmanlaştı. Mağazasında hala tüm bu araçlar mevcut ve benzersiz bir devre kartından deneysel otomobillere kadar neredeyse her şeyi üretebiliyor.

John Bedini son 40 yılda dünyanın en önde gelen Serbest Enerji deneycilerinden biri olmuştur. Birden fazla "kendi kendine çalışan" makine içeren çalışma prototip cihazları "müzesi" vardır.

Ancak tüm bunları yanında ana ilgi alanı elektrik motoru ve jeneratör kombinasyonlarının yanı sıra pilleri aynı anda şarj ederken mekanik enerji üreten “rejeneratif” elektrik motorlarıdır.

shutterstock_1402567616Rejeneratif Frenleme Nedir/Nasıl Çalışır?

Hibrit veya tamamen elektrikli bir araca ait elektrik motorunun, frenleme veya kayma sırasında geri elektrik üretmesini sağlayan bir sistemdir. Bir araç frene basma neticesinde yavaşladığında, kinetik enerjisi sürtünme doğal olarak frenlerinde ısı olarak dağılır. Rejeneratif frenler kullanılan bir araçta, enerji bir batarya veya kondansatörde depolanabilir.

John Bedini yetişkin yaşamının çoğunu “serbest enerji” teknolojisini deneyerek ve araştırarak geçirdi. 1984 yılında herhangi bir yazarın yazılı olarak çıkması için serbest enerji cihazının ilk kamuya açık açıklamalarından biri olan “Bedini'nin Serbest Enerji Jeneratörü”nü yayınladı. Bu kitapta, John Bedini sıradan bir elektrik motorunun “enerji verici” olarak adlandırdığı şeyi yaratan, özel olarak tasarlanmış bir anahtarlama devresine nasıl bağlanacağını açıklar. Bu “enerji verici” sistemin kendi pilini şarj ederken “kendi kendine çalışmasını” sağladı.

John Bedini Kitapları

Şu ana kadar 3 kitabı yayınlanmıştır.

İlk kitap, “Yeni Başlayanlar El Kitabı BEDINI SG” olarak adlandırılmıştır. John'un kesin tasarımlarına dayanarak icat edilen bu şaşırtıcı makinenin çalışma modelinin nasıl oluşturulacağına dair bilgiler içerir. Bunun yanı sıra, devre fonksiyonlarının ve çalışmasının arkasındaki teorinin ayrıntılı bir açıklamasını da kapsar.

İkinci kitap, “Tam Orta El Kitabı BEDINI SG” olarak adlandırılmıştır. Bu kitap Devre optimizasyonunu, kapasitörleri pillere deşarj etmenin etkilerini ve tasarımın 1890'larda Nikola Tesla tarafından yapılan daha önceki çalışmalarla ilişkisi de dâhil olmak üzere daha gelişmiş teoriyi kapsar.

Üçüncü kitap, “Komple Gelişmiş El Kitabı BEDINI SG”dir. Bu kitap, John'un kendinden çalışan makinelerinin kökenlerini ve tarihini derinlemesine inceleyerek Low-Drag Generator'ın gerçekten nasıl çalıştığını ve kendinizin nasıl oluşturabileceğini açıklıyor.

John Bedeni Serbest Motor Çalışma Yöntemi

Bu buluş, bir EMF kalıcı elektromanyetik motor jeneratörü ve sistemdeki mevcut elektromanyetik enerjiyi yakalamak için yeniden tutma işlemi kullanan bir yöntemdir. Cihaz, aynı polariteye sahip mıknatıslara sahip bir rotordan oluşur. Manyetik bir Hall Etkisi başlatma anahtarı, yarı iletkenine ek olarak bir zamanlama tekerleği ve her çubuğun bir ucunda mıknatıslanmış kutup parçaları olan; sabit bir mıknatısla bağlanan iki çubuktan oluşan bir statordan oluşur. Her çubuğun bakır tel gibi bir iletken malzeme ile sarılmasıyla oluşturulan giriş ve çıkış bobinleri vardır. Çıkış bobinlerinden gelen enerji bir kurtarma doğrultucuya veya diyota aktarılır. Zamanlama tekerleği ile  bir şaft üzerinde bulunan rotorun mıknatısları, iki çubuğun mıknatıslanmış kutup parçalarına yerleştirilir. Buluş, bir yeniden kazanma işlemiyle, yani bobinler tarafından oluşturulan akı alanları, mıknatıslanmış kutup parçalarındaki manyetik alanın ters çevrilmesi nedeniyle çöker. Böylece mevcut geri EMP enerjisinin yakalanmasına izin verir. Aküye yeniden enerji vermek için mevcut ek enerji yakalanabilir ve kullanılabilir ve yeniden kullanılmak üzere başka bir yönde gönderilebilir. Alternatif olarak, mevcut geri EMF enerjisi sisteme dağıtılabilir.

Kaynaklar;

http://gratisenergi.se/bedini.pdf

http://johnbedini.net/

http://www.mareasistemi.com/MOTORE_BEDINI_DIDATTICA_7.html

İlginizi çekebilecekler diğer içerikler