En Çok Merak Edilenler

Çatı ve Cephe Güneş Sistemleri

4 Dakika Okuma

Enerjimiz Etkinlik

Güneş sistemlerinin cebimize tasarruf, çevremize fayda ve hayatımız için konfor sağladığını biliyoruz. Özellikle gelişmiş ülkelerdeki akıllı şehirlerde birçok evin güneş enerji sistemine sahip olduğunu söylemek mümkün. Cephelerde ve çatılarda sık sık kullanılan güneş enerji sisteminin yaratacağı fark, tahmininizden büyük olabilir.

Peki güneş enerji sisteminin kurulumu nasıl oluyor? Bu içeriğimizde bu soruları yanıtlayacağız…

Artık Her Şey Daha Sade

2018 yılının Ocak ayında, Türkiye’de binaların çatı ve cephelerine güneş paneli kurmanın gereklilikleri sadeleştirildi, bu konudaki süreç hızlandırıldı. EPDK’nın yeni düzenlemesi ile çatısına güneş paneli kuran kişiler, kendi elektriğini üretip fazlasını sisteme satabilecek. Bu durum, insanları güneş panelleri ile hem maddi anlamda kazanç sağlama hem de kendi ihtiyaç duyduğu enerjiyi üretme konusunda motive ediyor.

Peki Ne Amaçlanıyor?

2018’deki yönetmelikle birlikte bina çatı ve cephelerine yerleştirilecek güneş panellerinden sağlanacak enerjiyle tüketicilerin elektrik faturalarında ciddi miktarda düşüş yaşanması hedefleniyor. Binalarının çatı ve cephelerine güneş paneli kurarak kendi elektriğini üretmek isteyenler, başvurularını kolayca dağıtım şirketlerine yapabiliyor. Projesi onaylanıp kurulum ve geçici kabul işlemlerini tamamlayan vatandaşlar, diğer lisanssız üretim faaliyetlerinden daha hızlı bir şekilde elektrik üretmeye başlamakla kalmıyor; bundan bir gelir de elde etmiş oluyor.

Güneş Enerjisi Sistemlerinin Faydaları

Çatı ve cephe güneş panelinin hem çevreye hem de cebinize birçok faydanı bulunuyor. Bunları sıralayacak olursak:

  • Güneş panelinin modüler yapısı, montaj ve kurulumu kolay kılar.
  • Güneş enerjisi sistemleri dışa bağımlılığı azalttığı için ekonomiktir. Ayrıca doğal kaynaklardan elde edilen gelirin yükselmesini sağlar.
  • Güneş enerjisi sistemlerinin bakım maliyetleri azdır. Böylece tüketiciye ekonomik anlamda katkı sağlar.
  • Güneş panelleri sayesinde tüketiciler kendi elektriklerini ürettiği için elektrik faturalarından tasarruf sağlar. Ayrıca üretilen elektriğin fazlası satılabileceği için yeni bir kazanç kapısı oluşur.
  • Güneş panelleri ile elde edilen enerji, yenilebilir ve temiz enerjidir. Çevreye zararlı duman, zararlı gaz, karbon monoksit, kükürt ve radyasyon gibi olumsuz maddeler yaymaz.

Kaynaklar:

https://www.solar.ist/catida-gunes-enerjisinden-elektrik-ureterek-para-kazanmanin-tam-zamani/

https://www.internethaber.com/catiya-gunes-enerjisi-paneli-kac-liraya-nasil-kuruluyor-1875370h.htm

https://www.teknoraysolar.com.tr/gunes-enerjisi-sistemlerinin-faydalari-ve-ozellikleri/

İlginizi çekebilecekler diğer içerikler